logoam-trans     overzicht

veiling9.jpg

Agenda

Inzameldagen

Adres :

Boulevard 2a
3707 BM Zeist

zaterdagen van  09:00 -11:00 uur

 

 

Muzikale avond
Activiteitenmarkt 09.00 - 15.00 uur
plaats: Verlengde Slotlaan en
           rondom Nieuwe Kerk
           Boulevard 2a
           3707 BM Zeist
Uitreiking cheques

 

Activiteitenmarkt 2012

Een zeer geslaagde en succesvolle 18e activiteitenmarkt

We kunnen zonder meer stellen dat de 18e activiteitenmarkt een groot succes is geweest. Duizenden bezoekers vergaapten zich aan de artikelen op de 70 kraampjes en kochten heel veel, veel meer dan voorgaande jaren. De gewijzigde opstelling viel in goede aarde, vooral het 'rondje' om de kerk was in trek. De opbrengst - méér dan vorig jaar - bedraagt dit keer € 36.000,- En wat vindt een nieuwe predikant van onze markt? U leest het verderop!

Met een goed gevoel stapte ik vrijdagavond 15 juni het bed in. Immers de buienradar voorspelde ná 04.00 uur 's nachts droog en zonnig weer. Een miezerig regentje maakte het heel vroeg in de ochtend nog even spannend, maar een knipoog naar boven deed wonderen: de gehele dag is het droog geweest en de temperatuur was zeer aangenaam. Terwijl koster Gert Verweij aan de touwen trok en zo de klokken liet beieren, opende wethouder Johan Varkevisser met een glimlach de markt en wenste de medewerkers veel plezier en succes.

   

Onder een stralende zon heeft zo de organisatie van de 18' activiteitenmarkt de inwoners van Zeist laten zien waartoe wij als kerk in staat zijn. Onder grote belangstelling was de Verlengde Slotlaan 'even' de Kalverstraat van Zeist. Het aantal bezoekers overtrof alle verwachtingen.

De nieuwe opstelling van de 70 kraampjes waardeerden de vele bezoekers zeer! Rondom de kerk stonden nu zo'n 20 kraampjes en de andere kraampjes stonden aan één kant op de Verlengde Slotlaan. Heel veel artikelen kregen nieuwe eigenaars; er is ontzettend veel verkocht. Ook aan de inwendige mens was gedacht. Alle oliebollen – gebakken vanaf 's morgens vijf uur – zijn verkocht, bakker Termaten zag zijn aardbeientaarten onder zijn handen verkocht worden, de haringen gingen als zoete broodjes over de toonbank, de zuivelkraam kon de stroom belangstellenden niet aan en met bloemen zijn vele mensen verrast. Ook het speelgoed, de sieraden, de boeken, snuisterijen, kaarten en de meubels brachten veel geld op.

De opbrengst was weer méér dan vorig jaar. Er is maar liefst € 36.000,-- opgehaald. De organisatie kan terugzien op een geslaagde dag en wij verwelkomen volgend jaar, de 3' zaterdag in juni, weer heel veel bezoekers voor de 19' activiteitenmarkt.

 

Toen ik de nieuwe predikant van de Bethelkerk ds. C. van Ekris opmerkte, vroeg ik hem wat hem als nieuweling opviel? Hij reageerde: "Het valt me op dat de mensen zo trots zijn!" En bevalt de markt u?" vroeg ik verder. "Ach" zei hij, "men had mij ingefluisterd dat het bedienen in het restaurant van de activiteitenmarkt bij het predikantschap van Zeist behoort." Zo is het..... en met een blik naar rechts zag ik ds. Bosch en ds.Van de Meer ook bedienen. Ik zag dat de drie eerwaarden genoten! Dat hebben alle medewerkers zeker gedaan. Wat een werk hebben zij weer verricht. Allen, die hun steentje hebben bijgedragen: hartelijk dank! Uw enthousiasme hebben we hard nodig. Graag volgend jaar weer én neemt u nieuwe medewerkers mee? Ook een dank aan de mensen op het Kinderplein, zij waren de hele dag een belangrijke schakel in het welslagen van ons aller activiteitenmarkt.

Wij mogen inderdaad allemaal trots zijn op 'onze' activiteitenmarkt , welke echt een begrip is in Zeist en omgeving, in Apeldoorn en Enschede.....en waar kwam die mevrouw vandaan die mij € 20,-- in de hand drukte, omdat ze niks nodig had, maar het zo enorm naar haar zin had gehad op de markt? Dat weet ik niet, maar waarom ds Van Ekris Breukelen verruilde voor Zeist is mij nu duidelijk. Hij mag eenmaal per jaar voor ober spelen! Dat is het!

Wij telden met z'n allen de zegeningen van deze markt en geven aan God onze Heer alle eer en zeggen Hem dank.

Frits de Groot

uitslag en prijzen loterij

bekijk alle foto's


Met dank aan alle medewerkers die we in deze broodjes smeerders eens in het zonnetje zetten.

Contact

Lars Andringa.  voorzitter
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Frits de Groot, pr-man
Tel. (030) 692 22 46
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sponsors & Begunstigers

banner manschot banner vanrhijn banner broekhuis
banner ettekoven banner vanschaik banner holmoolenbeek
banner zph